Pagina's

woensdag 29 september 2010

Give away 1


Jaja daar is die dan onze eerste give away.
Ooit hadden we nog tijd om op bestelling te werken en enkele stuks te maken. Zo hebben we ook een sprei en dekbedovertrek voor een 1 persoons jongensbed gemaakt. Stoer met jeans en blauwe camouflage en af door de cijfers met textielverf. De cijfers zijn met de hand geverfd en de rijgsteek die de 3 lagen van de sprei verbind is ook handwerk. Omdat we geen enkele stuks meer verkopen blijven ze liggen wat toch wel zonde is, we zien ze liever op een bed prijken. Daarom doe mee aan de give away voor een uniek Mies&Moos jongens dekbedovertrek en sprei helemaal gratis en voor niks.
Hoe je kan winnen? Plaats een reactie waarin je zet wat voor soort stoffen voor jongens jij zou kopen (denk aan kleuren, prints, katoen, tricot, rib enz.) en aan welke patronen je behoefte hebt (vind je het leuk om kleding te maken of juist wat voor de slaapkamer, een tas enz.)De reactie die ons de meeste inspiratie geeft voor een stoffenlijn voor jongens is de winnaar.
LET OP! je hebt de tijd t/m zondag. Maandag maken we op het blog de winnaar bekend.

6 opmerkingen:

  1. Ik ben de eerste...! Graag win ik het pracht sprei en overtrek voor ons zoontje die binnenkort naar een groot bed verhuist om plaats te maken voor de baby-in-aantocht.
    Ik denk nu zelf heel erg in baby: katoen, lieflijk, mooie prints (pip-collection look-a-like), veel effen op de stoffen en hier en daar een mooie eyecatchter qua print. Ook vind ik een dekentje in 1 tint maar met verschillende stofjes aan elkaar mooi. Bijvoorbeeld allemaal vierkantjes aan elkaar genaaid in bijvoorbeeld lichtroze met op de 1 rondjes, weer de ander gehaakte accenten enz. Ik denk nu veel na over een natural/nude look qua inrichting voor de babykamer met hier en daar mooie lichtblauwe of lichtroze accenten en accessoires die ook te combineren zijn met grijs, kleikleuren en/of wittinten....
    Ik ben er vooral in mijn hoofd mee bezig en vind het moeilijk er wat bij te vinden. Was ik zelf maar creatief of styliste!
    Maar wie weet vind ik bij jullie wat terug wat ik goed kan gebruiken?
    Groets, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook deze creabea wil die prachtset wel winnen!
    Ik werk nog maar weinig met patronen en doe al het werk tot nu toe nog uit mijn hoofd (dit resulteert weleens in onafgemaakte kleertjes...). Ik werk met allerlei stoffen, van rib tot tricot en van badstof tot voile en tule enz enz.
    Eigenlijk heb ik van bijna alle stoffensoorten wel een stukje in de stoffendoos zitten en kan ik lekker fröbelen voor accesoires!
    Wat ik graag terugzie voor jongens is een neutrale basic met stoere opvallende maar ook subtiele details en met een aparte keuze voor de stofsoort. Bijvoorbeeld grijstinten met een gifgroen of kobaltblauw detail op een fijne soepele ribstof gecombineerd met twillkatoen.
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een onwijs mooie sprei en hoes. Ik ben dol op spijkerstof, vooral met die stempels erop! Misschien kunnen jullie uitleggen hoe je dat doet, en waar je materiaal kan halen.
    Verder vind ik het leuk om voor mijn zoon shirtjes te maken, met een deel effen stof en 1 pand in een leuk printje. Daarvoor zoek ik tricot-katoen met leuke printjes voor jongens, niet makkelijk! maar met cijfers en letters als die van jullie erop, zou erg leuk staan!
    groetjes Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo dames!
    Ik kom hier viavia terecht en val meteen met mijn neus in een giveaway, superleuk!

    Ik maak graag vanalles en nog wat voor mijn twee zoontjes (en voor mezelf :-) ), vooral dingen voor in huis of om mee te spelen, en tassen enz. Kleding naai ik niet zo vaak, maar leuke, stoere patronen voor jongenskleren daar heb ik wel behoefte aan!
    Ik hou van katoenen stoffen in felle kleuren, en van contrasten en leuke prints (dieren, sprookjes, auto's, enz). Zoals de stoffen van Kokka bijvoorbeeld!

    Groetjes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie oproep komt als geroepen. Ik mis echt in stofenland!

    Er zijn legio leuke prints voor kleine jongetjes. Denk aan Amerikaanse (bijv Micheal Miller) en Japanse (Kokka). Als jongens een jaar of 7/8 zijn worden deze prints te kinderachtig. Vervolgens krijg je de agressieve (bijvoorbeeld doodkoppen- en leger)prints. Ik houd hier helemaal niet van en vind ze ook niet geschikt voor jongens van deze leeftijd.

    Mijn verzoek aan jullie is om leuke, stoere prints te ontwerpen voor jongens in de basisschoolleeftijd vanaf een jaar of 8.

    Wat stoffen betreft gebruik ik zelf uitsluitend natuurlijke materialen.

    Ik houd van een effen (niet naturel) basis gecombineerd met prints.

    Ik ben een beginnende naaister met weinig technische kennis. De patronen in Knippie vind erg ingewikkeld door de summiere uitleg. Ik zou erg blij zijn met patronen met een langere, duidelijke uitleg zodat je ook als beginner aan de slag kunt.

    Patronen van zowel kleding, als stoere jongenstassen, maar ook van een mooie slaapzak bijvoorbeeld.

    Voor DIY pakketten denk ik aan tassen, kussens (met meerdere stoffen), originele dekbedovertrekken.

    Wat ik ook erg leuk zou vinden zijn haakpakketten. Zowel voor de beginnende als wat gevorderde haakster. Knuffels, kussens etc. Grappig genoeg vind mijn oudste zoon (van 8) haakwerk wel stoer. Het is dus niet uitsluitend geschikt voor kleine jongetjes.

    Ik hoop jullie te kunnen inspireren en ben benieuwd naar jullie nieuwe collectie!

    groeten,
    Odette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Mies en Moos!

    Altijd leuk om kadootjes te krijgen! En twee zoontjes die hier ook happy van worden.
    Graag ben ik jullie inspiratiebron!

    Ik zie graag tricotstof met prints/foto's van bijv. robots, skelters, gitaren.
    Grof gebreide lappen van wol (katoengaren is wel praktischer) in ribbelsteek of gerstekorrel.
    Erg mooi vind ik leemkleuren en pastels met 1 donkere kleur erbij. Bijv. ijsblauw met ossebloedrood of groene omber met donker paars.

    Patronen voor de slaapkamer zoals dekbedovertrek, sprei, poef maar ook tassen spreken me het meest aan.

    Groet Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a note. Replies will be placed on this blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...