Pagina's

donderdag 15 maart 2012

Happy Broche! diy

Het is wat lastig om de focus te houden vandaag. M'n hoofd zit vol ideeën en er zit zoveel in de planning! Mooi weer! Lente! Naar buiten? Neee...wereke, wat gaan we doen? Eerst wat echt moet gebeuren en als laatste dit leuke 'korte' diy projectje wat al een tijdje bijjjjjjna af was. Hier ging toch ook weer wat meer tijd in zitten, niet het maken van het brochje, maar de foto's maken, leuk opmaken, beschrijving en linkjes naar de webwinkel en tada!.... Gelijk ook een paar nieuwe stof-combi-ideeën voor patronen en pakketten van zomerjurkje en cirkelrok met shirtje gefotosjopt voor in de webwinkel! Kom maar op met de zomer!

Bereidingstijd: ± 20 min

Lees voor je begint het recept helemaal door, misschien wordt je geïnspireerd om het net wat anders te doen en je eigen ingrediënten toe te voegen!

Ingrediënten:
•restje stof met leuk printje zoals 
de Mies&Moos bird stof, of bv. gitaar, poesje of retrobloem.
•restje vilt
•speldje
Verder nodig:
schaartje, naald, garen en strijkbout

Bereiding:
Knip het dubbelzijdige vlieseline ruimer als het plaatje maar niet als het stukje stof en het stukje vilt iets ruimer als de vlieseline.
2. Leg de dubbelzijdige vlieseline met papierkant naar boven op de achterkant van het stukje stof, draai om en strijk vast.
3. Verwijder het papier.
4. Leg het stukje vilt op de vlieseline en strijk dit goed vast. Het vilt en de vlieseline zorgen ervoor dat de stof (bijna) niet rafelt en het brochje lekker stevig is.
Je kunt stof en vilt ook met textiellijm op elkaar lijmen als je geen dubbelzijdig vlieseline hebt, laat het dan eerst goed drogen.
5. Knip met een scherp schaartje heel precies de vorm uit,  je kunt ook rondom meer ruimte houden en met een afstekende dikke of dubbele draad een rijgsteekje rondom maken zoals op de foto van Leonie (mijn jongste).
6-7. Als laatste het speldje achterop naaien zodat het makkelijk op een shirtje of jasje vast te maken is.
8-9. Voila! Een happy broche


Freubel ze!  Miss Moos


3 opmerkingen:

 1. Oooeeeeh wat een leuk DIY projectje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee, ga ik onthouden.
  Komen er ook nog weer nieuwe patronen?
  Ik heb ook nog wat tasjes en wat jurkjes gemaakt van jullie patronen. Ze staan op mijn blog.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien wat je gemaakt hebt, en wat veeeeel! En voorlopig geen nieuwe patronen, misschien een aanvulling om een variatie te maken met een bestaand patroon. Daar broei ik nog op hoe ik dat moet aanpakken en wanneer ik dat ga doen! Nog zoveeeeel te doen.....

  liefs Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a note. Replies will be placed on this blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...